Zomerbanden kiezen, waar moet ik op letten?

Het kiezen van zomerbanden kan ingewikkeld zijn. Er is keuze uit vele maten, merken en kwaliteiten. Om de rijveiligheid optimaal te houden is het belangrijk dat u de juiste zomerbanden kiest voor uw auto. Als u van plan bent zomerbanden aan te gaan schaffen is het slim om op de volgende punten te letten:

  • De juiste bandenmaat. Om de juiste bandenmaat te vinden kijkt u op de zijkant van een van de banden die nu op de auto zitten. Voorbeeld: 205/55 R16 90H. Hierbij is 205 de bandbreedte, 55 is de hoogte in procenten ten opzichte van de bandbreedte, R geeft het bandtype aan, 16 is de diameter van de velg in inches, 90 is het draagvermogen van de band en H is de snelheidsindex van de band.
  • Het type profiel is belangrijk. Bent u van plan om snel te gaan rijden, of rijdt u vaak in slechte weeromstandigheden. Er zijn verschillende zomerbanden voor verschillende rijstijlen. Zo kunt u kiezen uit een band met V-profiel, wat zorgt voor een goede waterafvoer, of een band met blokprofiel, wat zorgt voor meer grip.
  • Het is aangeraden alle banden tegelijk te vervangen voor een gelijkmatige slijtage.
  • Heeft u een tweede velgenset, wees er dan zeker van dat deze dezelfde afmeting heeft als degene onder uw auto en vice versa.
  • Let er goed op dat u de zomerbanden tijdig wisselt. Winterbanden slijten zeer snel in de zomer, en hebben slechte rijeigenschappen. Zorg dus dat u op tijd uw setje zomerbanden klaar hebt liggen!
  • Koop uw zomerbanden op internet, laat deze dan vervangen en balanceren door de plaatselijke garage, zo bent u stukken goedkoper uit.
  • Laat u van te voren goed informeren over verschillende merken en types zomerbanden. Sommige banden zijn ronduit onveilig! Op onze site vind u reviews van verschillende zomerbanden.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>